MINIMOR.DK

 

 

 

 

 

 

Julegaveguide!

 

Som minimor har jeg fået en ny udfordring; gavekalender!
Og mange har sagt at det er tåbeligt at begynde på, da pigen er 2 ½ og intet begreb har om gaver endnu.

Nej, Ok, det har de ret i….men det er bare meget svært at forestille sig at barnet ikke får gavekalender, når faren gør!
Så jeg gik i krig med 24 gaver til hver af dem…og til mini’ens oldemor på 88.

Og det er altså svært år efter år at være superopfindsom. Men jeg har en lille hjælpefunktion, og den vil jeg dele med dig om lidt – for jeg vil lige fortælle, at jeg gået på facebook, for jeg fik mange æv’er om at minimor handlede for lidt om mini’er. Så derinde vil jeg hver dag i december lave en top 24 over gode råd der har virket for mig i forhold til mini, fra fødsel og til nu.

Men nu; gaver! Og først om gavekalendere;

Bryd 24 ned i 4 dele;
6 sjove, 6 der kan spises, 6 praktiske og 6 forkælelser.
Straks er det mere overskueligt!

 

Jeg valgte at se om ikke BR’s online shop havde noget godt; og efter at have checket deres rabatvarer ud, så havde jeg faktisk kalenderen i hus. De har blandt andet nogen formidable tuscher. De farver vildt godt på papir, men kan fjernes med et snuptag med en fugtig klud. Dejlig ting at opdage, efter at far havde givet ungen en sort tusch… og hun havde malet på væg, parketgulv OG fladskærm!
Jeg googlede så efter sorte stregtegninger til hendes yndlings motiv; Hello Kitty – printede lidt ud – så har vi vores egen personlige malebog.

Jeg planlægger at give hende dagens gave når vi kommer hjem fra vuggestue, så hun ikke skal ”skilles” fra den nye gave, men får tid til at lege og prøve de nye ting.
Hvilket gør at jeg lige stopper op i emnet, med en lille Minimor bøn til gavegivere;

 

• Lad være med at give en gave der skal bruge batterier…og så er de ikke vedlagt.
• Undlad at give en gave der ikke må lukkes op eller bruges med det samme (f.eks. 7000 perler eller en larmende bil)
• Lad være med at give lovning på en oplevelsesgave ”så går vi sammen ud og…” – uden at holde løftet. Går der for lang tid, så tag selv initiativ til at ”erstatte” gaven med noget andet.
• Lad være med at blive skuffet over at barnet ikke knuselsker den neonfarvede gøl-trold ved første øjekast fordi din niece gjorde det. (Måske opdager barnet først glæden ved en sådan når det begynder at dyrke voodoo)
• Lad være med at give en gave der er defekt – allerede ved indkøbet af den.

 

 

 

 

 

 

     Minimor in persona, foto af Hanne Paludan Kristensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og har jeg selv begået ovenstående fejl? Jada!

 

Hvorfra tror du at jeg er blevet så klog, ellers?

Nå… men tilbage til gavekalendrene; Jeg giver dem i stedet for én stor julegave; og jeg håber de små rim jeg vedlægger hver gave bringer glæde hos især Oldemor. Manden er ligeglad med rim og tanker; han vil bare have GAVER og de skal være store og dyre. HVER dag!

 

Han er i øvrigt også den eneste der har givet mig den samme gave to gange – som jeg aldrig har fået. Han havde med meget møje og besvær pakket en lille kurv med en oppustet ballon ind, og sad med spændte øjne da jeg pakkede julegaven op. ”En tur i en luftballon!” Skreg han. ”Æh..tak” fik jeg fremstammet. ”Det gav du altså også til min fødselsdag…for en måned siden.”
- og fik jeg den så da vi var på ferie i Afrika? Næh! Hvis ikke han passer på, så går jeg ind i hans garderobeskab og finder de gaver jeg har givet ham, som han ikke har brugt endnu og giver ham igen. Det er sjovt nok alt sammen gear og tilbehør til sportsaktiviteter han enten ikke kom i gang med eller tabte interessen for første gang han prøvede.

 

Og er jeg så selv skyldig her? Ork ja! Jeg har masser af make-up jeg ikke har fået brugt endnu, men dét er noget helt andet – og jeg ønsker mig stadig mere!

Vi ses snart! – Også på facebook; Minimor.dk.

 

 

 

 

 

 

Dorte Rømer   

www.soul-o.com

 Opdateret             Opdateret 19. November 2012

 Nyeste klumme     Julegaveguide